Gå til hovedindhold

Moms

Sælger du for mere end 50.000 kr. om året, skal du momsregistreres.

Du skal momsregistrere din virksomhed, så snart du regner med at sælge for mere end 50.000 kr. ekskl. moms inden for et år. Det er din omsætning -  ikke din fortjeneste - som afgør, hvornår du skal momsregistreres. Det er ikke nødvendigvis en fordel at vente, til du har solgt for 50.000 kr. ekskl. moms. Venter du, får du måske ikke lov til at trække momsen på dine investeringer fra.

Momsfri

Du skal ikke momsregistreres, hvis du kun sælger varer og momspligtige ydelser for under 50.000 kr. ekskl. moms om året. Du kan dog vælge at blive registreret alligevel. Det vil fx være en fordel, hvis du for det meste sælger til momsregistrerede virksomheder.

Hvis din virksomhed sælger momsfri ydelser fx sundhedspleje, freelanceartikler eller kunst er de fritaget for moms, men omfatet en såkaldt lønsumsafgift.

Momsudregning

Grundprincippet i momsreglerne er, at du lægger moms oveni salgsprisen på dine varer. Momssatsen er 25 procent i Danmark. Momsregistrerede virksomheder skal opkræve moms af stort set alle varer og ydelser, de sælger her i landet. Når din virksomhed køber varer kan du trække købsmomsen fra i dit skatteregnskab

Hvis din omsætning er på under 5 mio. kroner om året skal indberette moms hvert halve år.

 

Emneord til denne artikel: 
Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.