Gå til hovedindhold

Forsikringer

Der er ikke obligatoriske forsikringer for virksomheder uden ansatte.

Du kan forsikre virksomheden mod næsten alt: hackerangreb, vandskader og ødelagte briller. Der er ingen lovpligtige forsikringer for iværksættere, medmindre du er arbejdsgiver.
Bestemte brancher skal tegne ansvarsforsikringer på arbejdsmaskiner og levende dyr - ligesom du skal forsikre virksomhedens bil.

Arbejdsskadeforsikring for de ansatte

Ifølge arbejdsskadesikringsloven har du pligt til at tegne en arbejdsskadeforsikring, der gælder for de ansatte, herunder familiemedlemmer. Det er frivilligt om du vil tegne en forsikring for dig selv og din medhjælpende ægtefælle.
En arbejdsskadeerstatning udbetales efter arbejdsulykker til den ansatte eller deres efterladte. Dine ansatte er også dækket af en sygdomsforsikring, hvis de bliver ramt af en erhvervsrelateret sygdom, fx hvis de har taget skade af at arbejde med asbest.
Arbejdsskadeforsikringen skal altid tegnes, også selvom arbejdet er ulønnet eller midlertidigt.

Hundeansvarsforsikring for vagthunde

Lov om hunde fastslår, at ejeren har pligt til at erstatte de skader, som en hund forvolder. Loven fastslår også, at hvis du fx anskaffer en vagthund, skal du også købe den lovpligtige hundeansvarsforsikring.

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.