Gå til hovedindhold

Andre afgifter

Her kan du læse om en række afgifter, der kan gælde for din virksomhed.

Punktafgifter

Punktafgifter er afgifter på blandt andet emballage, spiritus, chokolade og spil. Nogle punktafgifter kaldes også miljø- og energiafgifter, fx afgifter på el og olie.
Som udgangspunkt skal du registreres for punktafgifter, uanset om du fremstiller varer her i landet, eller du køber punktafgiftpligtige varer i udlandet. Der er flere former for registrering. Registreringsformen afhænger af den enkelte punktafgiftslov.

Afgiftspligtige varer

Virksomheder, der indfører, fremstiller eller sælger afgiftspligtige varer, skal have et registreringsbevis hos Skattestyrelsen. Virksomheden registreres som enten oplagshaver eller varemodtager.
Oplagshavere er virksomheder, der fremstiller, forarbejder og oplægger herunder indfører og afsender afgiftspligtige varer, uden at afgiften er betalt. Varemodtagere er virksomheder, der køber afgiftspligtige varer i udlandet, men som hverken kan oplægge eller afsende varerne, uden at afgiften er betalt.

Emneord til denne artikel: 
Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.