Gå til hovedindhold

Værdifuld data

Kom i gang med at bruge gratis data og styrk din virksomhed.

Du kan bruge data til at få ny viden om dine kunder og konkurrenter. Data kan også inspirere til nye og bedre produkter og service.

Men hvordan? Det korte svar er, at staten og kommuner i Danmark har masser af information om blandt andet virksomheder, som du kan få fingre i kvit og frit. Og støder du på begrebet åbne data, betyder det, at de som oftest er gratis og kan bruges af alle.

Flere og flere iværksættere starter virksomhed med udgangspunkt i offentlige data: de bygger apps eller software, der kombinerer virksomheders eller forbrugerdata med offentlige data. Du kan møde nogle af dem her og selv få tips til, hvordan du kan bruge data. For næsten uanset hvad din virksomhed beskæftiger sig med, vil der være noget at hente i data.

CVR-data om dig og dine konkurrenter

Du kan starte med at tjekke data ud om din egen virksomhed. Eller måske dine nærmeste konkurrenter. Hvad står der fx om dig i CVR?

  • Se hvad alle andre kan søge frem om din virksomhed.
  • Følg dine konkurrenter, fx når de lægger et regnskab ud eller opretter en filial i en ny by. Du kan finde adresser, antallet af medarbejdere og navne på ejere. Måske har de taget en investor ind, som er blevet medejer i virksomheden - det er et tegn på, at den vokser og vurderes til at være en god forretning.
  • Undersøg hvilke virksomheder i en bestemt kommune eller i hele Danmark, der laver det samme som dig.  Er det din drøm at åbne en italiensk restaurant? Så tjek hvor mange restauranter, der allerede er i en bestemt kommune. Hvis de er drevet i selskabsform, kan du se deres årsrapporter, måske inspirerer deres bundlinjer dig til at tage kampen op om at servere byens bedste lasagne.

Der er mange flere måder at hente data ud af CVR - find inspiration på Virk Data.

 

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.