Gå til hovedindhold

Innovationsmiljøer

Innovationsmiljøerne investerer i nye virksomheder, der bygger på en idé til et nyt højteknologisk produkt eller en serviceydelse.

Via innovationsmiljøprogrammet kan innovative iværksættere få hjælp til at starte nye virksomheder. Miljøerne yder professionel rådgivning og investerer risikovillig kapital på statens vegne.

Innovationsmiljøerne skal fremme kommercialiseringen af dine idéer, opfindelser og forskningsresultater ved at sikre et tæt samspil mellem dig som iværksætter, forskning og kapital om udvikling af nye produkter og serviceydelser.

Innovationsmiljøerne kan tilbyde dig viden, rådgivning og kapital til udvikling af din virksomhed. Når din virksomhedsmodel er klar til at blive realiseret, kan miljøerne hjælpe med at skaffe kapital eller med at sælge din idé på en licensaftale eller permanent.

Innovationsmiljøerne

Der findes seks innovationsmiljøer fordelt over hele landet. Typisk har innovationsmiljøerne til huse i en forskerpark, der samtidig udbyder lokaler og laboratoriefaciliteter dør om dør med universiteterne.

Der findes fire innovationsmiljøer fordelt over hele landet. Typisk har innovationsmiljøerne til huse i en forskerpark, der samtidig udbyder lokaler og laboratoriefaciliteter dør om dør med universiteterne.

Herunder finder du adresserne på samtlige innovationsmiljøer i Danmark. Du kan søge på deres hjemmesider og finde ud af, om de kan være med til at realisere din idé.

BOREAN Innovation

Som innovationsmiljø har BOREAN mulighed for at medfinansiere lovende forretningsideer med op til 6 mio. kr. Dette indskydes som anparts- eller aktiekapital i kombination med en risikovillig lånekapital der udgør hovedparten af det af det samlede investeringsbeløb.

BOREAN Innovation er opstået efter en fusion af de to innovationsmiljøer NOVI Innovation og Innovation MidtVest.

BOREAN Innovation
NOVI Forskerpark
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø
Telefon: 9635 4535
E-mail: info@borean.dk

Hjemmeside: http://www.borean.dk/da/

CAPNOVA

Gennem risikovillige investeringer af statslig, regional og egen kapital er CAPNOVA med til at udvikle innovative iværksætteres idéer til succesfulde virksomheder. CAPNOVA kan investere op til 6,5 mio. kr. i et selskab via den statslige ordning for innovationsmiljøer, og de kan investere 6-10 mio. i et selskab ved hjælp af penge fra deres egne fonde.

CAPNOVA A/S
Aarhus:
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Telefon: 8734 5890

Roskilde:
Universitetsparken 7
4000 Roskilde
Telefon: 4676 0850

Email: mail@capnova.dk

Hjemmeside: http://www.capnova.dk/

Pre-Seed Innovation A/S

Pre-Seed Innovation A/S er ejet af Danmarks Tekniske Universitet og drives i samarbejde med Symbion Science Park. Innovationsmiljøet er placeret ved SCION-DTU i Kgs. Lyngby.

Pre-Seed Innovation A/S identificerer og finansierer højteknologiske iværksætter projekter og forskerpatenter inden for særlig Informations og kommunikationsteknologi, Medico teknologi samt miljøteknologi (Cleantech). Innovationsmiljøet arbejder tæt sammen med investeringsfonden SEED Capital og vækstprogrammet Accelerace.

Investeringsfokus er på Danmark samt det sydlige Sverige.

Pre-Seed Innovation A/S
SCION•DTU Forskerpark
Diplomvej 381 (DTU)
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: 8818 4100
E-mail: info@preseedinnovation.dk

Hjemmeside: http://www.preseedinnovation.dk

Syddansk Teknologisk Innovation A/S

Syddansk Teknologisk Innovation (SDTI) er det tidligere Teknologisk Innovation (Tekinno) og Syddansk Innovation, som er blevet lagt sammen. SDTI er derfor nu et af Danmarks største innovationsmiljøer med afdelinger i Odense, Taastrup og Sønderborg, og investerer i hele Danmark.

SDTI investerer i nye innovative forretningskoncepter eller spinouts, der befinder sig på udviklingsstadiet. SDTI’s har et meget bredt investeringsfokus og investerer i både IKT, Life Science, cleantech, mekatronik, produktions-, robot-, og bioteknologi.

Syddansk Teknologisk Innovation A/S
Forskerparken Fyn
Forskerparken 10
5230 Odense M
Telefon: 6315 7100
E-mail: bira@sdti.dk

Hjemmeside: http://www.sdti.dk/

Innovationsmiljøer

Du kan læse mere om innovationsmiljøerne på Styrelsen for Forskning og Innovations hjemmeside.

Proof of concept

Syddansk Universitet, Århus Universitet og Danmarks Jordbrugsforskning har sammen etableret et Proof of concept-projekt.

Projektet skal videreudvikle opfindelser og teknologier med kommercielt potentiale.

Forskningsprojekter, der modtager proof of concept-finansiering, skal siden være i stand til at tiltrække virksomheder og investorer til den kommercielle udvikling af forskningsresultaterne.

Læs mere på Syddansk Universitets hjemmeside

Emneord til denne artikel: 
Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.