Gå til hovedindhold

Start en ny virksomhed

Det er nemt at komme i gang. Vi hjælper dig fra idé til virksomhed.

Til dig, der vil i gang straks

Hvis det bare ikke kan gå hurtigt nok med at starte din egen virksomhed, så stil dig selv tre kritiske spørgsmål om din forretningsidé:

  • Kan det laves?
  • Kan det sælges?
  • Kan det svare sig?

Kan du svare ”ja” til alle tre spørgsmål, så er det om at komme ud over stepperne.

Hvis du modtager dagpenge eller kontanthjælp, skal du være opmærksom på, at dét at registrere en virksomhed kan have indflydelse på din ret til understøttelse.

Undgå de typiske fejl

Der er nogle typiske iværksætterfejl, som mange iværksættere begår. Du er allerede godt på vej, hvis du følger disse fem råd:

  • Undersøg markedet grundigt, inden du går i gang
  • Fokuser på det, du brænder for og er god til
  • Sørg for, at du ved, hvad det er, du tjener penge på
  • Hav styr på økonomien – vær realistisk, når du lægger budgetter
  • Få hjælp til de områder, du er svag på (regnskab, salg el.lign.)

Til dig, der kan vente til i morgen

A) Er din idé unik?

Ikke alle idéer er gode eller til at tjene penge på. Før du går i gang, bør du undersøge, om der er behov for din produkt/din ydelse – og om andre virksomheder laver det samme.

Hvis du ikke kender området eller arbejdet, så prøv at læse vores artikel Kend dit marked.

B) Find ud af virksomhedstypen

Du skal tage stilling til, hvilken virksomhedsform, der passer bedst til dig og dit produkt (og din økonomi). Det har blandt andet betydning for skat, krav til regnskab, økonomiske risici. De fleste iværksættere begynder med en personligt ejet virksomhed.

C) Vælg navn til din virksomhed

Når du skal finde på et navn til din nye virksomhed, skal du sikre dig, at du ikke træder andres rettigheder over tæerne. Omvendt kan du også sørge for at beskytte dit navn m.m. Det er også en god idé at købe et godt domænenavn til din virksomheds kommende hjemmeside.

D) Registrer din virksomhed

Før du kan komme i gang, skal du registrere din virksomhed og få et CVR-nummer. Hvis du modtager dagpenge, skal du være opmærksom på at en virksomhedsregistrering kan have indflydelse på din ret til dagpenge!

E) Momsregistrering eller ej

Hvis du omsætter for mere end 50.000 kr. i løbet af et år, skal du momsregistreres. Det kan du gøre samtidig med, at du registrerer din virksomhed. Bemærk dog, at visse brancher er undtaget for moms.

F) Skal du låne penge?

Hvis du skal låne penge, er det en god idé at lave en forretningsplan, som du kan præsentere for banken eller investorer. Har du selv kapital, kan du bare klø på.

G) Tjek, hvad loven siger

For nogle brancher og produkter gælder specielle lovkrav, ligesom der kan være lovpligtige forsikringer. Sæt dig derfor ind i lovgivningen først.

H) Få styr på virksomheden

Det er livsnødvendigt at have styr på regnskabet. Du har ansvaret for din virksomheds økonomi – også selv om du vælger at købe hjælp til regnskabet. Vores tjekliste hjælper dig på vej.

Tip til at starte virksomhed

Få hjælp til at starte virksomhed

Det er ikke svært at starte en virksomhed – det svære er at skabe en god forretning. Tal med din lokale erhvervsservice – de har masser af erfaring med opstarten af virksomheder, kender problemstillingerne og hjælper dig godt på vej til at skabe en succesrig virksomhed.

Find din lokale erhvervsservice her

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.