Gå til hovedindhold

Tiltræk investorer

Få undersøgt om din forretningside er holdbar. Så står du stærkere, når du skal tiltrække investorer

Når du skal låne penge kræver din bank en garanti. Det samme gælder, når du skal sælge din ide til en mulig investor. Du skal stille en garanti for, at din ide er holdbar, så investoren kan tjene på sin investering. Så hvordan sikrer du, at fundamentet for din ide ikke forsvinder i morgen?

Start med at undersøge om din ide er ny

Uanset om din ide er en opfindelse eller et navn til det produkt, du sælger, kan du undersøge om ideen allerede er taget af en anden virksomhed. På den måde finder du ud af, om fundamentet for din forretning er holdbart.

På Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside kan du selv undersøge om din ide er ledig.

Find ud af hvilken slags ide, du har fundet på

Hvis du finder ud af, at din ide ikke er taget af en anden virksomhed, kan du søge om at få den beskyttet med en enerettighed. Fx et patent eller et varemærke.

Hvilken type beskyttelse, du skal bruge, afhænger af din ide. Tag en kort test, og find ud af hvilken beskyttelsestype, du har behov for.

Din enerettighed, er din investors garanti

Med en enerettighed til din ide, har du den garanti, som din investor kræver. Fx kan et patent give dig eneret til en opfindelse i op til 20 år. Det betyder, at andre ikke må producere og sælge din ide, før din eneret udløber. På den måde har du et konkurrencemæssigt forspring, som du kan bruge til at tiltrække investorer til din forretning.

Hvis du vil vide mere om hvordan din ide kan blive dit vigtigste trumfkort, kan du kontakte en af Patent- og Varemærkestyrelsens konsulenter. De kan hjælpe dig videre med din ide.

Emneord til denne artikel: 
Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.