Gå til hovedindhold

Tjek om du skal have tilladelser

Nogle virksomheder skal du have særlig tilladelse til at drive. Det kan fx være i form af en autorisation eller bevilling.

Du vil fx skulle have en tilladelse, hvis du i din virksomhed beskæftiger dig med

  • Kørsel af gods
  • Håndtering af fødevarer
  • Salg af boliger
  • Salg af brugte genstande
  • Salg af alkohol
  • Transport

Bemærk, at ovenstående kun er eksempler - det er dit eget ansvar at undersøge, om du skal have en eller flere tilladelser.

Du skal selv undersøge reglerne

I Danmark findes der ikke ét sted, hvor du kan henvende dig for at få en tilladelse. Det afhænger af, hvilken offentlig myndighed der har ansvaret på området. Det er dit eget ansvar at undersøge, om du har brug for en eller flere tilladelser.

Få hjælp hos erhvervs- eller brancheforeningen

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal henvende dig for at finde ud af, om din virksomhed skal have en tilladelse, og hvordan du i givet fald griber det an, vil din lokale erhvervsforening eller en brancheforening på området ofte kunne hjælpe dig.

Registrering af kemiske stoffer

Hvis din virksomhed vil importere varer fra lande uden for EU, så kan du have pligt til at registrere de kemiske stoffer i varen. 
Tjek reglerne på Miljøstyrelsens hjemmeside RegistrerKemien.dk 

Spørg eksperterne

Du kan også prøve at spørge vores ekspertpaneler, om din type virksomhed har brug for særlig tilladelse.

Emneord til denne artikel: 
Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.